Címkék:

Szerző Téma: Android OS vs. bada OS  (Megtekintve 13791 alkalommal)

Nem elérhető Johnny

• Támogató
  • bada Fanatic
  • *
  • Köszönetek: 55
  • Köszönhetsz csókolommal... :)

• Aktivitás
    0%
Re:Android OS vs. bada OS
« Válasz #45 Dátum: 2012. Május 08. - 22:12:22 »
Ez olyan mint a telefon szolgáltatók...
Nem a készülék árából jön be nagy bevétel, hanem abból a forgalomból, amit mi generálunk. A lényeg, hogy jó sokat beszéljünk, netezzünk és használjuk a hálózatot.
Samsung Wave GT-S8500@Turko CFW (Bada 2.0) + MicroSDHC 16GB CL10

Nem elérhető molidan2

• bada Newbie
  • *
  • Köszönetek: 3

• Aktivitás
    0%
« Válasz #46 Dátum: 2012. Május 24. - 19:12:11 »
Sziasztok!

Én most szereztem az imádott wave-em helyett egy galaxy s2-t, reménykedtem,hogy nem lesz nagy különbség a kettő között, de sajnos azt kell mondjam van...míg a felhasználói felület nagyságrendekben megegyezik(touchwiz 4.0) ,mégis sokkal jobban használhatóbb,jobban működik!Nagyon csalódott voltam a bada 2.0 hibáival kapcsolatban, pedig komolyan egyenesen rajongtam a wave-emért!!!Most van egy tucat telefonom ami iszonyat jó, de mégis hiányzik a wave...Azt hiszem a böngésző az ami a legjobban bejön az sgs II-ben és ez volt az ami csalódást okozott a waveben.

Sziasztok...

Nem elérhető Johnny

• Támogató
  • bada Fanatic
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #47 Dátum: 2012. Május 24. - 20:22:40 »
Köszi, hogy ezt is megosztottad velünk...
Na igen, bárcsak mi is így áradozhatnánk a Wave-ről.
Ettől függetlenül én személy szerint semmi pénzért sem adnám, mivel a jelenlegi igényimet bőven kilégíti...    ;D

Nem elérhető molidan2

• bada Newbie
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #48 Dátum: 2012. Május 24. - 23:35:31 »
Én személyszerint a wave-t a világ egyik legjobb,legszebb telefonjának tartom, csak a rendszer az ami számomra megbízhatatlan volt.Remélem azért hamarosan eljut az android szintjére a bada is vagy a hamarosan megjelenő tizen!Tudom, sokan rossznak tartják az androidot,így félve döntöttem mellette és egyenlőre úgynézki jó volt a döntésem.Ami a legjobban fog hiányozni az a badablog, rendes emberek vannak itt és nagyon sokat segített nekem az oldal a bada rendszer és a wave megismerésében.Én fél éve jutottam a wave-hez és azóta nem telt el nap hogy ne néztem volna fel az oldalra, egyszerűen napi rutinná vált. :) No de mindegy, azért néha még megnézem, hogy mi a helyzet a bada-val. :)

Nem elérhető wandorka

• Global Moderátor
  • bada Fanatic
  • *
  • Köszönetek: 49

• Aktivitás
    0%
« Válasz #49 Dátum: 2012. Május 25. - 08:58:57 »
Sajnálom, hogy megváltál a Wave-től, megvárhattad volna esetleg az ICS projectet, de persze késő bánat.

Amúgy attól mert, mert váltottál egy másik rendszerre, azért látogathatod az oldalt szívesen látjuk a régi és új Waveseket is :)

Nem elérhető molidan2

• bada Newbie
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #50 Dátum: 2012. Május 25. - 13:49:20 »
Köszönöm és tudom hogy szívesen láttok! :) Majd talán ha lesz valami nagy változás a rendszerrel kapcsolatban visszatérek a wave sorozathoz, mert kétségkívűl a legszebb telefonok(1,2,3) amit a samsung valaha kiadott. :)

Nem elérhető David

• Adminisztrátor
  • bada Maniac
  • *
  • Köszönetek: 190

• Aktivitás
    0.6%
    • badablog.hu
« Válasz #51 Dátum: 2012. Május 25. - 14:06:17 »
Így van, szívesen várunk vissza ide a fórumra, akár ha segítségre, akár csak ha csevegésre van szükséged. : )
Samsung S8600 Wave 3 + microSDHC 16Gb

badablog.hu

Nem elérhető wandorka

• Global Moderátor
  • bada Fanatic
  • *
  • Köszönetek: 49

• Aktivitás
    0%
« Válasz #52 Dátum: 2012. Július 01. - 15:18:50 »
A héten láttam ezt a cikket:

http://www.technet.hu/telefon/20120629/android_41-re_mar_nem_lesz_flash_player/

Szóval úgy néz ki, hogy ennyi volt a nagy flash korszak a mobilokon, persze ez már novemberben világossá vált, csak a pontos időt nem lehetett tudni. Eddig. iOS eddig sem szerette, Bada már a HTML 5-re áttért és a 4.1-es Droid is ezt fogja már használni. Amúgy amihez eddig flash kellett, amúgy sem volt elég erős hardveres telefon a nagyobb készülékeken kívül...

Nem elérhető David

• Adminisztrátor
  • bada Maniac
  • *
  • Köszönetek: 190

• Aktivitás
    0.6%
    • badablog.hu
« Válasz #53 Dátum: 2012. Július 01. - 15:34:31 »
Nem csoda, hogy a Tizen is már teljesen a HTML5 köré épül fel.
Samsung S8600 Wave 3 + microSDHC 16Gb

badablog.hu

Nem elérhető binci01

• bada Newbie
  • *
  • Köszönetek: 0
  • Binci

• Aktivitás
    0%
« Válasz #54 Dátum: 2012. Július 02. - 13:13:55 »
Nem tudom, hogy ide kellene-e tenni a bejegyzést, de nem tudok jobbat. Ha mégsem jó, szóljatok rám.
Az alaphelyzet a következő:
Családunkban nekem egy Wave1-esem van. A nejemnek pedig X10 mini pro. Ez utóbbi nem azért, mert nagyon igényelné, hiszen a telefont telefonálásra, és SMS írásra/olvasásra használja. Azért van, hogy a hűség pontok ne vesszenek kárba.

Ha valami gond van a telefonnal, akkor természetesen én veszem kezelésbe a telefont. Eddig kettő hiba volt: Az egyik, hogy a fenti állapot sor valamiért alulra került, illetve egy bekapcsolás után nem lehetett telefonálni. Sem hívni nem tudott, sem őt felhívni. Mind a két hibát az aksi eltávolítása jelentette. Nem is ez az érdekes.

Amiért írok: Próbáltam rendezni a telefonkönyvet. A régi telefonról áthozott, és a közben felvett névjegyek kuszálódtak össze. A dolog nem véletlen, de erre csak később jöttem rá.
Első lépés: Letöltöttem a telefonhoz a gyári PC szoftvert. Erről kiderült, hogy a névjegyzék kezelésére képtelen. Nincs benne ilyen funkció. Remek. Újabb kör, letöltöttem egy ingyenes programot, ami már képes volt a feladat ellátására. Megfelelő mezőkbe a megfelelő tartalmat (lásd: Vezetéknév, utónév). Frissítés, és...

Ekkor dobtam egy hátast. A telefon menüjében NINCS olyan lehetőség, ahol a nevek rendezési sorrendjét megadhatnám. Csak utónév szerint rendez. Negyed óra nyomkodás után jöttem rá erre. A végén már falhoz akartam vágni a kis telefont.
Másnap megkérdeztem a kollegámat, mivel neki X8-a van, hátha tudja a megoldást. Nem tudta. Elkezdett fórumokon turkálni. Az eredmény: A probléma létezik, méghozzá évek óta. Megoldás: Le kell tölteni egy programot a store-ból. Ráadásul, ha jól emlékszem talán a második, vagy harmadik tudta csak a funkciót.

Egy telefon, aminek egyik lényege a telefonkönyv lenne. Külön alkalmazás! Agyam eldobom. Lehet, hogy el vagyok kényelmesedve a Wave miatt, ahol ez alapfunkció, de mégis. Ez koncepciós hiba! Engem legalábbis komolyan elgondolkoztatott. Ezért veszel telefont, hogy ne tudj rajta rendesen kommunikálni? Minimum érdekes.

Nem elérhető Cablefriend

• bada Junior
  • *
  • Köszönetek: 40

• Aktivitás
    0%
« Válasz #55 Dátum: 2012. Július 02. - 14:00:34 »
Mint tudjátok én is wave fun vagyok (voltam). Amire én ráuntam, hogy egy egyszerű skype vagy viber nincs bada alá. A 2.0-át imádtam, szép volt de egy videót nem tudtam csinálni mert folyamatosan azt írta, hogy ezt a felbontást nem tudja menteni... Feladtam és vettem egy Xperia P-t. Egyelőre tökéletes. Droid 2.3.7 van rajta. Lehet rendezni vezetéknév szerint is a névjegyeket, tökéletesen összefűzi a viber, skype, facebook adatokat is. Nyisd meg a kapcsoatokat, ott nyomj egy oldal menü gombot (kicsi vízszintes vonalak) és ott válaszd ki a listarendezési szempontot. Egyelőre én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a telefonnal. Szép, gyors és legfőképpen van rá voip. Nekem lényegesen többet ad mint a wave-em. Működik a push rendesen e-mail-nél, facebook-nál, twitter-nél. Nem fagy meg csak működik ahogy kell. Persze vannak akiknek más a véleménye de ebben a telefonban megvan a memória ahhoz, hogy egy kényelmes és komfortos telefonhasználatban részesüljön az ember. Persze hibát én is találtam már (akksi max két nap, sok futó process, olyat amit el sem indítok) de ezekkel belevéve is, 10x kevesebbet idegesítem magam a telefonom miatt. Amit akarok az működik. Nem figyelem, hogy jött e frissítés mert nem érdekel. Nem fagy, működik minden, minek keressek frissítést. Nehéz szülés volt, hogy mit is vegyek de nem bántam meg az Xperia P-t.

Nem elérhető binci01

• bada Newbie
  • *
  • Köszönetek: 0
  • Binci

• Aktivitás
    0%
« Válasz #56 Dátum: 2012. Július 03. - 12:43:10 »
Kedves Cablefriend!

Sajnos az SE Xperia X10 mini pro-n nincs olyan gomb, amelyet emlitesz. Sot az X8-on se. Sajnos!
De köszönöm a tanácsot!

Mind amellett megértem a véleményed, lassan magam is hasonló álláspontra jutok.

Nem elérhető SzCsokika

• bada Newbie
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #57 Dátum: 2012. Július 04. - 19:16:22 »
Sziasztok!

Nagyjából egy hete én is túladtam a a jól bevált Wavem-en. Én az elsők között vásároltam meg még anno 2010-ben a megjelenés után nemsokkal. Nagy lehetőségeket láttam a rendszerben. A koreai cég erősen a badát illetően, de aztán valahogy elfogyott a lendület. A fejlesztés egyhelyben toporog miközben a többi rendszer dinamikusan fejlődik. Éppen ezért váltottam Galaxy S2-re és Androidra. A gyári felület szinte teljesen megegyezik a waven tapasztaltakkal, de a funkciók messze felülmúlják a BADA és nem a wave képességeit. Igazság szerint ha a wave-t anno andoiddal hozták volna forgalomba, még mindig az egyik legjobb készülék lenne a mobilpiacon.

Nem elérhető Johnny

• Támogató
  • bada Fanatic
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #58 Dátum: 2012. Július 05. - 00:47:48 »
A munkahelyemen az elmúlt egy két hónapban mindenkinek droid telefonja lett, én vagyok köztük az egyetlen badás...  ;D
Kipróbáltam a készülékeiket, mit is tudnak.
Hiányoltam mindig is azt, hogy kivették tőlünk például hívásprofilt. Nos jelentem, a 4.0-ás droidban sem találtam (SE Xperia Ray). Kicsit az az érzésem, hogy amikor a bada 2.0-át megalkották, lemásolták a droid akkori funkcióit. Pedig pont az 1.2-ben megismert dolgai emelték ki a rendszert. Legalább is szerintem.
Amikor vettem a telót és már akkor 2-es szoft lett volna rajta valószínüleg inkább valamilyen adroidost vettem volna...

DANCE

• Vendég
« Válasz #59 Dátum: 2012. Július 05. - 09:28:06 »
Szerintem a frissitesben raknak vissza azokat,hogy megiscsak legyen valami ujjitas.

Üzenetek összefüzve: 2012. Július 05. - 18:12:40
Mikor vettem a tellot a mult ev kozepen nagy bizalommal fordultam a Bada fele es kialtam mellette,de be kell mar ismerjem nem mas mint egy gyengekoppintas.....................
A telefon nagyon jo minosegu legalabb ez vigasztal...................
« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 05. - 18:12:40 írta DANCE »