Címkék:

Szerző Téma: Android OS vs. bada OS  (Megtekintve 13705 alkalommal)

Nem elérhető wandorka

• Global Moderátor
  • bada Fanatic
  • *
  • Köszönetek: 49

• Aktivitás
    0%
Re:Android OS vs. bada OS
« Válasz #60 Dátum: 2012. Július 05. - 19:41:12 »
Sajnos ott tartunk, hogy az "okos" funkciókat akarják inkább erőltetni és nem az alap telefon dolgokat, amit anno még egy régi telefon (amiben még az sms is nagy szám volt) is tudott. Olyan világot élünk amiben mini számítógépeket adnak nekünk és nem telefonokat. Ja kérem, hogy telefonnal többet internetezünk mint telefonálunk? Amúgy eddig is hajazott kinézetre a Bada a Droidra ( jelzem a Touchwiz-ben keresendő a megoldás :D ). Amúgy meg én szerintem és ebben egyre biztosabb vagyok a Bada csak egy nyilvános és hivatalos béta oprendszer (persze ezt nem mondják ki, hiszen akkor ki venné meg?), hogy bevezesse a Tizent (pl. a Win Vista is gagyi volt a 7-es viszont sokkal jobb lett). Ennyi. Az Android most persze, hogy megy rengeteg készülék ezt használja és épp ezért nem lebecsülendő a teljesítmény amit elértek. Elvégre elhúztak a WP előtt (ami azért nem egy rossz rendszer, csak azt is elszúrták, de ez másik téma és hosszabb a kifejtése...). Részemről a Bada még mindig jó, igaz ennek is vannak hibái. Ezekkel együtt kell élni. Ezért van ez a fórum is, hogy megosszuk a tapasztalatokat :)

Nem elérhető jegmadar

• bada Newbie
  • *
  • Köszönetek: 1

• Aktivitás
    0%
« Válasz #61 Dátum: 2012. Július 05. - 21:53:09 »
Ha azt nezuk hogy a droidos mobilok 60% Gingerbread, 20% Froyo amelyektől szerintem a Bada 2.0 jobb. Csak 11% van ICS

Ha az idén mondjuk a 3. v. 4. negyedévben kiadna megegy frissítést Bada 2.0-ra, akkor  ez az OS 2014ig szerintem használható állapotban  lesz. Utána meg mar ellehet majd gondolkozni egy újabb telefonról, ha akkor egyáltalán meg lesznek, mert ki tudja merre mennek a trendek.

Azért a ma megjelenő középkategóriás 50-70.000 HUF mobilok kijelző, kamera, stb minőségben sokszor alulmaradnak 2 éves Wave 1-tol.

Nem elérhető Johnny

• Támogató
  • bada Fanatic
  • *
  • Köszönetek: 55
  • Köszönhetsz csókolommal... :)

• Aktivitás
    0%
« Válasz #62 Dátum: 2012. Július 06. - 12:59:12 »
... "okos" funkciókat akarják inkább erőltetni és nem az alap telefon dolgokat...

Egyetértek. Nagyon ügyesen kitalált gépezetről van szó, netezzünk csak és facebook-ozzunk telefonról. Ha a szolgáltató oldalát nézzük, nekik az a cél, hogy használjuk a hálózatot ezerrel és forgalmat generáljunk.
Mint az autókereskedések is, nem az eladott autókból, hanem a hozzá adott szolgáltatásokból szervízből élnek meg.
Amúgy nekem nincs nagy gondom, de örülnék, ha kicsit az inkább telefonthasználat felé is elmozdulna a dolog.
« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 06. - 20:33:24 írta Johnny »
Samsung Wave GT-S8500@Turko CFW (Bada 2.0) + MicroSDHC 16GB CL10

DANCE

• Vendég
« Válasz #63 Dátum: 2012. Július 06. - 19:10:09 »
Nincs mit szepiteni rajta,ez csak mellekvagany marad,logathatjuk a  :Dnyelvunket nezve a tobbi rendszert :D
Majd dobnak 1,2 csontot ha megszannak  :D(frissitesekkel es alkalmazasokkal le vagyunk maradva annyira hogy kar dumalni rolla) :Dfura nezni hogy az alkalmazasoknal megkapjuk az 1-2 evvel ezelotteieket amit mar mas rendszerek szemetben tarolnak,itt meg mindeg fizetos  :D.
Ez van a mi hibank hogy igy jartunk.

Nem elérhető Johnny

• Támogató
  • bada Fanatic
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #64 Dátum: 2012. Július 06. - 20:34:59 »
Nos ebből kiindulva valószínű felrakom ezt a bada-droid-ot és ismerkedek kicsit...

DANCE

• Vendég
« Válasz #65 Dátum: 2012. Július 06. - 20:54:08 »
Jol teszed,de szerintem azt sem foglyak befejezni ,igy az is csak fel rendszer marad.

Nem elérhető Johnny

• Támogató
  • bada Fanatic
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #66 Dátum: 2012. Július 06. - 21:15:00 »
Igen, elég valószínűnek tartom én is...
Mivel a leglényegesebb dolgok (telefonálás, sms, gps stb..) abszolút nem működnek, szerintem előbb utóbb leállnak vele.
Nem akarom temetni, nagyon remélem hogy még egyszer sikerülni fog, de őszintén szólva nem tennék rá tétet...

DANCE

• Vendég
« Válasz #67 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 12:30:45 »
Tovabbra is azt tartom,ha nem lessz fullos driod cs...uk,
En nem fogok szepiteni ami gagyi az gagyi, az igeretek a kezdetektol csak igeretek maradtak.
A BADA neven szolitva egy leragadt rendszer,
Majd a Wave3 is kap majd egy lebutitott Tizent,ugyanugy szabadulni akarnak majd tolle jovore mint most a wave1,2-tol.
Nevezhetnenek ezt a rendszert a Temak rendszerenek :))
                               Amugy le....om!!!

Nem elérhető leslieke

• Samsung S8600 Wave 3
  • Adminisztrátor
  • bada Maniac
  • *
  • Köszönetek: 256

• Aktivitás
    0%
« Válasz #68 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 13:58:13 »
Add el a telefonod és vegyél olyat, ami jobban megfelel az igényeidnek!
Azt meg végképp nem értem, hogy mit sírsz itt folyton-folyvást, mint egy fürdős k...a, miközben meg "amúgy le....om"??
Vagy ez neked egy hobbi??
Samsung S8500 Wave@LC1 (Bada 2.0);  Samsung S8600 Wave 3@LD1 (Bada 2.0), Nexus 7 (Android 4.2.1),  Privát üzenetben engedély nélkül Admint, Moderátort zaklatni tilos - Szabályzat 7. pont!

DANCE

• Vendég
« Válasz #69 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 16:12:39 »
 :D
mivel ez a Bada forum itt ontom ki a duhomet a rendszerrel kapcsolatban,

EN NEM SZEPITEK,EZEK A TENYEK!!!

Androd os vs Bada os -hoz irtam ugyhogy ne kotekedj  :D

Nem elérhető leslieke

• Samsung S8600 Wave 3
  • Adminisztrátor
  • bada Maniac
  • *
  • Köszönetek: 256

• Aktivitás
    0%
« Válasz #70 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 16:16:42 »
Kiöntheted a dühödet, de ahogy már privátban is írtam, újra és újra ugyanazt a hisztit olvasni más szavakkal unalmas. És te mást se csinálsz! Nem véletlen lettél figyelmeztetve, de úgy látszik ennyi nem volt elég!

Nem kötekedek, hanem figyelmeztetlek!
Samsung S8500 Wave@LC1 (Bada 2.0);  Samsung S8600 Wave 3@LD1 (Bada 2.0), Nexus 7 (Android 4.2.1),  Privát üzenetben engedély nélkül Admint, Moderátort zaklatni tilos - Szabályzat 7. pont!

Nem elérhető jegmadar

• bada Newbie
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #71 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 16:58:23 »
Laslieke-nek igaza van. Hagyuk mar ezt a magyar védjegyet, hogy állandóan negatívoskodást.

Mindenki ismeri a BADA hibáit. Ha mondjuk 1995-1998 írnánk és csak 2 telefon közül tudnál választani megértem, de amikor negyedévenként 20 új telefon jelenik meg nem értem az állandó siránkozást ( ez is sajnos levédve mint Hungarian Ÿ).

En örülök, ha bármi új megjelenik BADA-ra

Nem elérhető Pumafradi

• bada Junior
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #72 Dátum: 2012. Szeptember 03. - 16:46:54 »
Dance, nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy volt már Androidos telód? És ha igen, és annyira isten 1 rendszer akk miért adtad el/cserélted le. Ha nem akkor, tapasztalat nékül honnan tudod h az android 1 fasza rendszer, mert én tapasztalatból mondom, hogy nem az.....
_____|\_____\o/___ Cápatámadás, de a csiga elcsúszott _@_/"

Nem elérhető pufi0721

• bada Junior
  • *
  • Köszönetek: 3

• Aktivitás
    0%
« Válasz #73 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 06:04:21 »
Nem kellene siránkozni azon hogy mennyire fejlett a rendszer mivel gondolom nem kényszerítettek rá téged sem Dance hogy megvedd azt a telefont :) Ahogy senkit sem. Jó nyilván nem gondoltuk hogy a frissítések milyen ütemben fognak érkezni stb, viszont aki az alkalmazások miatt sír annak rossz döntés volt megvenni a telót mivel már az elején látszott hogy a droidhoz képest kevés...

Nekem tetszik a droid,használtam is néhány Galaxy-n azért írom. Nyilvánvalóan tudjuk hogy EDDIG még le van maradva a Bada(és a Samsungon múlik hogy a következő frissítéssel mennyit tud behozni) ,de én optimista vagyok és várom a 3.0-át amit lehet hogy a wave-2 m re nem kapok meg de biztos lesz aki örül majd neki!
Amíg a föld kerek mindig lesznek rockerek,
Amíg a föld forog rock n' rollra tombolok,
Mivel a föld ovális jó nekünk a metál is

"A jövő olyan sugárzó, hogy fel kell vennem egy napszemüveget" - Kirk Hammett :D

Bada 2.0 S8530XXKL6
Pufi0721

Nem elérhető jegmadar

• bada Newbie
  • *

• Aktivitás
    0%
« Válasz #74 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 10:40:29 »
Mai hír további erősítheti, hogy a samsung OS rendszere akár dobogóra is kerülhet. http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/kivegeztek_a_nokiat_megint.172371.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Mindenki jól ismeri a 2011/12 2Q OS diagramot. Ha jobban szemügyre vesszük, latjuk hogy  A symbian és a rim 50% visszaesése van az előző évhez képest. Azt tudjuk a symbianek vége, a rimnek sincs sok jövője, mert kicsi a valószínűség, hogy valaki tovább akarja vinni a veszteségeket.

win8 nem lesz akkora durranás, de valószínű hogy sok mobil gyártó (beleértve a samsungot) ki fog adni ilyen telefonokat ezert megfog ugrani a win8 telefonok száma (mar az idén átveheti a 3. pozíciót), de ha a samsung okosan fejlesztgeti saját OS és közben jó is lesz nagyon gyorsan átveheti a 3. pozíciót, mert nem lesz szüksége a droidra.

Ezek csak saját vélemények ...